文档信息
上传用户 Sunshine う     
文档格式 doc
上传时间 2020-01-05
文档价格 13 元
文档大小 93 KB
文档页数 21 页
相关文档推荐
doc 2019年教科版小学四年级语文上册册期末试卷
doc 2019年一年级品德与生活上册 我和同学交朋友练习 冀教版
doc 2018-2019年二级建造师《建设工程法规及相关知识》多选题 专题训练B卷(含答案) 50题
doc 2019年一年级品德与生活上册 我会好好吃1练习题 人教新课标版
doc 2019年一年级品德与生活上册 我们的校园教案 苏教版
doc 2019年一年级品德与生活上册 我们的国庆节 1练习题 人教新课标版
doc 2019年一年级品德与生活上册 我从哪里来教案 苏教版
doc 2018-2019年二级建造师《建设工程法规及相关知识》多选题 专题训练A卷附解析 80题
doc 2019年一年级品德与生活上册 我也想当升旗手教案 苏教版
doc 2019年一年级品德与生活上册 我上学了教案3 北师大版
doc 武汉市实验小学三年级数学【上册】每周一练试题 附答案
doc 2019年一年级品德与生活上册 我上学了教案2 北师大版
doc 2019年一年级品德与生活上册 我上学了教案1 北师大版
doc 2018-2019年二级建造师《建设工程法规及相关知识》多选题 专题训练A卷附解析 50题
doc 2019年度第二学期四年级语文第二单元测试卷
doc 2019年一年级品德与生活上册 快乐亲子会教案 北师大版
doc 2019届中考道德与法治友谊的天空专题练习
doc 2018-2019年二级建造师《建设工程法规及相关知识》多选题 专题训练A卷附答案 80题
doc 2019年一年级品德与生活上册 平安回家1练习题 人教新课标版
doc 2019年一年级品德与生活上册 小马虎,旅行记教案2 苏教版
doc 2019年一年级品德与生活上册 小马虎,旅行记教案1 苏教版
doc 2019年一年级品德与生活上册 好玩的冬天教案2 北师大版
doc 2018-2019年二级建造师《建设工程法规及相关知识》多选题 专题训练A卷附答案 50题
doc 2019年一年级品德与生活上册 奇妙的冬天教案4 北师大版
doc 武汉市实验小学三年级数学【上册】期末考试试题 附答案
doc 2019年一年级品德与生活上册 和钟姐姐交朋友2练习题 人教新课标版
doc 2019年一年级品德与生活上册 和钟姐姐交朋友1练习题 人教新课标版
doc 2018-2019年二级建造师《建设工程法规及相关知识》多选题 专题训练A卷含答案 80题
doc 2019年一年级品德与生活上册 动植物怎么过冬天教案 北师大版
doc 2019年一年级品德与生活上册 冬爷爷来了教案 未来版
doc xx-2019学年高二英语上学期10月月考试题 (I)xx10月本试卷分第I卷(选择题)和第II卷(非选择题)两部分,共12页。满分150分,考试时间120分钟。考试结束后,将本试卷以及答题卡和答题纸一并交回。答卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号、考试科目填涂在试卷、答题卡和答题纸规定的地方。注意事项:第I卷为选择题,共60小题,共100分。在每小题给出的四个选项中,只有一个最符合题目要求。每小题选出答案后,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选择其他答案标号。不能直接写在本试卷上。第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1.Where does the conversation take place?A.In a library. B.In a classroom. C.In a bookstore.2.Why does the man think the woman is lucky?A.She has finished her term paper.B.She can work on the puter.C.She has a new typewriter.3.What will the man do for the woman?A.Send her to the hospital.B.Help her ask for leave.C.Get some medicine for her.4.What do we know about the man?A.He didn’t follow his doctor’s advice.B.He was under pressure from his wife.C.He gave up smoking.5.What is the conversation about?A.How to get to Greece.B.Where to go on holiday.C.Whether to go to the small village.第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6.What could the man probably be?A.A bank clerk. B.A salesman. C.A barber.7.When does the conversation probably take place?A.In the morning. B.In the afternoon. C.In the evening.听第7段材料,回答第8、9题。8.What is the woman doing?A.Having a rest. B.Taking a walk. C.Working.9.What does the man think of working at home?A.It is free.B.It is quiet sometimes.C.It is hard to focus on his work.听第8段材料,回答第10至12题。10.How does the woman know about the advertisement?A.From a newspaper. B.From TV. C.From the Internet.11.What is included in the rent?A.Electricity. B.Water. C.A parking space.12.What will the woman do at about 10:00 tomorrow?A.See the apartment.B.Make a call to the man.C.Find another apartment.听第9段材料,回答第13至16题。13.Where will the woman and Rob go?A.To the Grand Canyon.B.To the Great Barrier Reef.C.To the South Island in New Zealand.14.How long will the woman and Rob stay in Christchurch?A.Three days. B.A week. C.Two weeks.15.What is the man planning to do?A.Go cycling.B.Record a game.C.Watch the programme again.16.What can we learn from the conversation?A.The woman is leaving on Friday.B.The woman will visit some friends.C.Disney World is No.2 in the programme.听第10段材料,回答第17至20题。17.When did people celebrate the first Thanksgiving?A.In 1621. B.In 1776. C.In 1863.18.Which holiday marks the end of the summer season?A.Thanksgiving. B.Labor Day. C.Cinco de Mayo.19.Where does Cinco de Mayo e from?A.Mexico. B.Britain. C.France.20.How do people celebrate Cinco de Mayo?A.They set off fireworks.B.They have barbecues.C.They hold parades.第二部分阅读理解(共两节,满分40分)(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AMost people agree that eating healthy food is important. But sometimes making good food choices can be tough. Now,there are apps that can help people learn about the food they eat to improve their diets.Open TableOpen Table helps people choose restaurants when they want to go out to eat. Open Table is a free service that shows users restaurant availability based on where and when they want to dine. Open Table users can also make reservations directly through the app or website.EpicuriousEpicurious is a free app and website to help users find recipes and bee better cooks. The app has more than 30,000 recipes and can create a shopping list based on the ingredients in a recipe. The app rates recipes for popularity and other qualities and inform users about vegetables in season in different areas.Happy CowThe Happy Cow app is made freely for Vegetarians. Users can search for vegetarian restaurants and stores around the world. The Happy Cow app is based on the Happy Cow website,where users can discover places nearby or search using keywords.Local EatsRestaurant chains,like McDonalds,can be found almost anywhere a person might travel. But sometimes tourists want to eat like locals. The website and app Local Eats is designed for that,which can help you find local restaurants in major cities in the US and in other countries. It lists locally owned restaurants so users can try foods from that area.Where Chefs Eat“Where Chefs Eat” is a 975-page book. Most people would not want to carry that around. But there is a much lighter app version of the same name for just one dollar. Six hundred chefs provide information on 3,000 restaurants around the world on the Where Chefs Eat app. Users can also search by region,chef,or restaurant name.21.Which app can help people book a table for a meal in advance?A.Local Eats. B.Happy Cow. C.Epicurious. D.Open Table.22.Who might be interested in the app Local Eats?A.Chefs. B.Vegetarians. C.Travelers. D.App designers.23.What can we know from the text?A.Native Americans like dinning in McDonalds.B.Epicurious offers information about seasonal fruits.C.Where Chefs Eats is a name of both a book and an app.D.Happy Cow is designed for people fond of eating meat.BMy husband,my four-month-old daughter and I set out on a five-day driving journey from California to Washington.We had to stop frequently because our little child needed to stretch from the car seat.One of our stops,once we crossed the Oregon border,was at a Black Bear Diner. Walking towards the front door we noticed a gentleman standing at one side. He was clearly untidy,without shoes and wearing worn clothing. We passed right by him and opened the restaurant door. Then something told me to go back.Holding my daughter,I turned around and said to the gentleman,“Sir. Are you hungry?” He said,“Yes.” I then asked,“May we buy you something to eat?” He responded with,“Sure,I can order something myself.”My husband opened the door and the gentleman went straight to the counter. I told him to order whatever he wanted. The manager of the restaurant came over quite quickly and looked frightened. I spoke before he had an opportunity to.“This gentleman will have lunch with us today,” I said.“Please add his order to our bill.”The manager said with a frown(皱眉),“Okay.” We turned to our table and the gentleman said, loudly and quickly,“Thank you!” We were seated and upon pleting our meal we were handed our bill. I asked my husband what the gentleman had ordered. One fresh orange juice,one coffee,one breakfast bination with a side of hash browns.When we left the restaurant I looked for the gentleman but didn’t see him,but that very small act just made my day.I hope in some small way we were able to add some joy to his life,even if only for a few minutes.24.Why they had to stop frequently during their journey?A.They wanted to visit as many places as they can.B.They stopped to help the gentleman.C.Their little child wanted to eat some food.D.Their child needed to stretch from the car seat.25.From the appearance of the gentleman,we can guess he was probably a(n) .A.waiter B.actor C.beggar D.worker26.The manager of the restaurant looked frightened because .A.the man was not friendlyB.the man had stolen something from the restaurantC.he had fired the man beforeD.he was afraid the man wouldn’t afford to pay the food27.From the passage,we can infer the man .A.was thankful for their kind act B.felt ashamed and slipped awayC.was hungry and ate a lot of food D.was too proud to accept their offerCAlbert Einstein was born in Germany in 1879.He was a quiet child who spent much of his time alone. He was slow to talk and had difficulty learning to read. When Albert was five years old,his father gave him a pass. The child was filled with wonder when he discovered that the pass needle always pointed in the same direction—to the north. He asked his father and his uncle what caused the needle to move.Albert did not like school. The German schools of that time were not pleasant. Students could not ask questions. Albert said he felt as if he were in prison.In 1905,Albert Einstein published some important papers in a German scientific magazine. They included one of the most important scientific documents in history. It explained what came to be called his “Special Theory of Relativity(相对论)”.Ten years later he expanded it to a “General Theory of Relativity”.In 1921,he won the Nobel Prize in Physics. It was given to him not for his theories of relativity,but for his discovery of the law of the photoelectric effect(光电效应).Albert Einstein left Germany in 1933.He moved to the United States to continue his research. Einstein became a citizen of the United States in 1940.Einstein was a famous man,but you would not have known that by looking at him. His white hair was long and wild. He wore old clothes. He showed an inner joy when he was playing his violin or talking about his work. Students and friends said he had a way of explaining difficult ideas using images that were easy to understand.Einstein spent the last twenty-five years of his life working on what he called a “unified field theory”. He hoped to find a mon mathematical statement that could tie together all the different parts of physics. However,he did not succeed.Albert Einstein died in 1955 at the age of seventy-six.28.What do we know about Albert Einstein in his childhood?A.He was very clever. B.He liked talking with people.C.He was curious about new things. D.He was good at inventing new things.29.What’s the right order of the following events about Albert Einstein?a.He became a citizen of the United States.b.He won the Nobel Prize in Physics.c.He put forward his “General Theory of Relativity”.d.He left Germany for the United States.A.d,b,c,a B.d,a,c,bC.b,c,d,a D.c,b,d,a30.What can be inferred about Albert Einstein from the passage?A.Albert Einstein didn’t like asking questions at school.B.Albert Einstein hated school for its strict rules.C.Albert Einstein cared little about how he looked.D.Albert Einstein’s lessons were too difficult to understand.31.What’s the passage mainly about?A.The life story of Albert Einstein.B.The scientific discoveries of Albert Einstein.C.Albert Einstein and his theories of relativity.D.How Albert Einstein won great success in his life.DMy house is made out of wood,glass and stone. It is also made out of software.If you e to visit,you’ll probably be surprised when you e in. Someone will give you an electronic PIN(个人身份号码) to wear. This PIN tells the house who and where you are. The house uses this information to give you what you need. When it’s dark outside,the PIN turns on the lights nearest to you,and then turns them off as you walk away from them. Music moves with you too. If the house knows your favorite music,it plays it. The music seems to be everywhere,but in fact other people in the house hear different music or no music. If you get a telephone call,only the nearest telephone rings.Of course,you are also able to tell the house if you want something. There is a home control console(控制台),a small machine that turns things on and off around you.The PIN and the console are new ideas,but they are in fact like many things we have today. If you want to go to a movie,you need a ticket. If I give you my car keys,you can use my car. The car works for you because you have the keys. My house works for you because you wear the PIN or hold the console.I believe that ten years from now,most new homes will have the systems that I’ve put in my house. The systems will probably be even bigger and better than the ones I’ve put in today.I like to try new ideas. I know that some of my ideas will work better than others. But I hope that one day I will stop thinking of these systems as new,and ask myself instead,“How will I live without them?”32.What does the passage mainly discuss?A.How to develop a new system. B.The function of the PIN.C.A home for the future. D.Easy life in the future.33.This PIN tells the house .A.what you needB.who and where you areC.where the lights nearest you areD.how you wear clothes34.What’s the purpose when the writer wrote the fourth paragraph?A.To let readers know why his ideas are new.B.To let readers know how special his house is.C.To explain the importance of the PIN and the console.D.To explain more easily what the functions of the PIN and the console are.35.The writer’s new house is different from ordinary ones mainly because .A.it has been controlled by putersB.you can make a telephone call anywhereC.it has your favorite music following youD.the writer is able to change his new idea into practice第二节 (共5小题,每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的七个选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。注意:E涂AB F涂AC G涂ADQuestions You Should Ask Yourself When You FailThe more new things we try,the more failure we are likely to have. 36 Experiencing failure can be a learning experience and an opportunity for a fresh start. A good way to begin this process is by asking yourself some tough questions.1.What can I learn from this?Take responsibility for what went wrong. OK,so it was not all your fault—but some of it was. Successful people don’t make excuses or blame others. 37 So you should look at the experience objectively(客观地).2.Do I need to acquire or improve some skills?Did the problem reveal some lack of skill on your part? How could you learn or improve those skills? Perhaps there are books or courses or people you could turn to. 383.Who can I learn from?Is there someone to whom you can turn for advice? Did a boss,colleague or friend see what happened? 39 Most people do not ask for help because they believe it to be a sign of weakness rather than strength. It’s not. It shows that you are ready to learn and change.4.What will I do next?Now draw up an action plan. Will you try something similar or something different? Revisit your goals. Failure doesn’t mean you have to give up;maybe you just need to change it in another way. 40A.You can now reset your sights on your destination and plan a new course.B.Make them step stones to future success.C.They take responsibility for the failure.D.In fact the only way to avoid failure is to do nothing new.E.The important thing is how we deal with failure.F.Make a self-development plan to acquire the skills and experience you need.G.If they are constructive and supportive then ask them for some feedback(反馈) and guidance.第三部分 英语知识运用 (共两节,满分45分)完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。On Sunday I had my own Father’s Day celebration. Suddenly I 41 about my dad a lot. My dad is 42 the kindest man in the world. He would never 43 anyone in trouble.Every Thursday night,my dad would 44 Shreveport,to a church there. I always drove the car for him.45 this happened many times,I recall(回想起) one incident on one of those trips to Shreveport. That time on the 46 ,my dad saw a hitchhiker(搭便车的人 ).Dad asked me to pull the car over and offer him a 47 .Dad asked him his name and address,told him ours,and talked to him about all sorts of things.At first the hitchhiker was hesitant(迟疑的),but he changed his 48 as he could tell we were really listening to him. I did know that it was quite 49 outside and the hitchhiker was very happy to be able to get a lift in our warm car.We 50 another forty-five minutes and learned that the hitchhiker was 51 many difficulties in life. Dad told him to keep his head up and said that 52 would bee better for him soon. He 53 into his pocket and handed the hitchhiker a twenty-dollar bill,leaving only a ten-dollar bill for himself. The hitchhiker then became very 54 .I was always told never to 55 a hitchhiker and yet my dad did it every time he saw one. Dad always gave them money 56 he did not have much of his own.From that I’ve learned a lot about my dad and 57 .I’ve learned that if you e from a place with 58 ,you will show a lot of kindness to people who are 59 .Just one single kind act may 60 someone’s life.41.A. worried B.thought C.talked D.learned42.A. hardly B.basically C.absolutely D.finally43.A. refuse B.receive C.abandon D.abuse44.A. drive to B.stay in C.e from D.head for45.A. Because B.So C.Unless D.Although46.A. field B.street C.side D.way47.A. gift B.lift C.chance D.sign48.A. attitude B.trip C.route D.road49.A. dark B.sunny C.cold D.windy50.A. walked B.escaped C.drove D.flew51.A. confronting B.finding C.deciding D.causing52.A. something B.anything C.nothing D.everything53.A. turned B.reached C.looked D.got54.A. angry B.nervous C.sad D.grateful55.A. give up B.pick up C.put up D.set up56.A. and B.if C.though D.unless57.A. life B.business C.adventure D.entertainment58.A. laughter B.success C.plaint D.love59.A. suffering B.travelling C.playing D.studying60.A. enjoy B.change C.risk D.share第II卷注意事项:用0.5毫米黑色笔迹的签字笔将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。第三部分 英语知识运用(共两节,满分45分)第二节 语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。I always have my own ways to learn English. First,I always read the text in advance so that I can know what I must pay much attention to in class. To my delight,when my teacher raises a question,I know how 61.___________(answer) more often. And whenever I answer a question correctly,I have a strong sense of 62. ___________ (achieve).Besides,I always try to take notes in class. Important language points,grammar rules,useful 63. ___________ (express) and key words are 64. _______ I want to take down. After class,I organize the notes so that I can have a better 65. ___________ (understand) of them. Of course,I will certainly read aloud the notes in the morning.To develop my interest in English,after class I 66. ________ (wide) read English materials. By this means I can also develop my ability of reading.67._________ (chat) with my teachers and classmates is also one of my ways to learn English. We often talk 68. ______ English about different topics concerning friendship,sports,etc. Free expression in English always 69. ________ (give) me a sense of pride,70. _________ in turn inspires me to learn English better.第四部分 写作(共两节 满分35分)第一节 单词拼写(共4个小题; 每小题1分, 满分4分)根据汉语提示,写出下列单词的正确形式。71. Mr Brown _____________ (贡献)much to world peace.72. What ____________ (使高兴)me most was that the children were smiling all the time.73. The university students are fairly _______________ (乐观的)about their future.74. Happiness es from within your heart, not from your _______________ (环境).第二节 汉译英( 共 3 个小题;每小题3分, 满分6分)根据括号内提示内容,把下面三个句子翻译成汉语。75. 就是在她回家之后, 她才发现她的项链不见了。(Only…使用倒装)_________________________________________________________________________76. 他的钱被偷了。(have…done)_________________________________________________________________________77.Tom出现了, 后面跟着四条小狗。(使用过去分词作状语)_________________________________________________________________________第三节 书面表达(满分25分)你校要举行一次英语演讲比赛,话题是“畅想未来生活,享受人生快乐”。假设你已经报名,请用英语写一篇演讲稿,准备参加比赛。你可以从科技发展给未来生活、学习和工作的影响以及如何准备迎接挑战、适应新生活等方面展开描述和讨论。注意:1.词数100左右;2.演讲稿的开头和结尾已给出,不计入总词数。Good morning,everyone. I’m glad to be able to give a talk about the future life here.That’s all. Thank you!宁阳一中xx级高二上学期第一次阶段性测试英 语 试 题 参 考 答 案xx10月第一部分 听力(共两节,满分30分)答案 1.A 2.B 3.B 4.C 5.B 6.C 7.A 8.A 9.C 10.A 11.C 12.A 13.C 14.B 15.C 16.B 17.A 18.B 19.A 20.C第二部分阅读理解(共两节,满分40分)(共15小题;每小题2分,满分30分)A语篇解读 本文介绍了几个能帮助提高人们的饮食,使人们饮食更健康的软件。 21.答案 D解析 细节理解题。根据Open Table中的最后一句“Open Table users can also make reservations directly through the app or website.”可知,这一软件可以帮助人们提前预定饭菜。故选D。22.答案 C解析 细节理解题。根据Local Eats中的前两句“Restaurant chains,like McDonalds,can be found almost anywhere a person might travel. But sometimes tourists want to eat like locals.”可知,这一软件适合旅游者们。故选C。23.答案 C解析 推理判断题。根据Where Chefs Eat中的“‘Where Chefs Eat’ is a 975-page book. Most people would not want to carry that around. But there is a much lighter app version of the same name for just one dollar.”可知,Where Chefs Eat既是一本书的名字,也是一个软件的名字。故选C。B语篇解读 作者在本文中讲述了一家人去饭馆吃饭时,帮助了一个乞丐模样的人。作者从帮助别人的行为中感到了极大的快乐。 24.答案 D解析 细节理解题。根据第一段第二句“We had to stop frequently because our little child needed to stretch from the car seat.”可知,停车的原因是他们的孩子要在座位上伸懒腰。故选D项。25.答案 C解析 推理判断题。根据第二段第三句“He was clearly untidy,without shoes and wearing worn clothing.”可知,那个男人看上去像是一个乞丐。故选C项。26.答案 D解析 推理判断题。根据常识可知,那个男人看上去像是一个乞丐,饭馆经理肯定是怕他付不起饭钱,所以感到害怕。故选D项。27.答案 A解析 推理判断题。根据第四段中的“We turned to our table and the gentleman said,loudly and quickly,‘Thank you!’”可知,那个男人对作者一家很是感激。故选A项。C28.答案 C解析 推理判断题。根据第一段关于爱因斯坦对罗盘产生好奇的故事可以推断出,他对新事物充满好奇心,因此C项正确。29.答案 D解析 细节排序题。根据文章第三、四、五段可以得知,a、b、c、d四项发生的时间分别为1940年、1921年、1915年及1933年,因此D项正确。30.答案 C解析 推理判断题。根据倒数第三段可以判断,爱因斯坦是一个在生活中不拘小节、不在乎自己外表的人。31.答案 A解析 主旨大意题。本文简要介绍了爱因斯坦的生平,因此A项最为恰当。D语篇解读 本文主要讲关于未来的“家”是什么样子的。 32.答案 C解析 主旨大意题。通读全文可知,本文主要讲关于未来的“家”是什么样子的。33.答案 B解析 细节理解题。短文第二段第三句直接提供答案,这个个人身份号码会告诉房子你是谁及你在哪儿。34.答案 D解析 推理判断题。第四段通过举例子形象地说明了PIN识别码和控制台的作用。由本段第一句话也可推知。35.答案 A解析 细节理解题。由文章第一段中的software和全文内容可知本文中作者的家由电脑控制。第二节 (共5小题,每小题2分,满分10分)答案 36.E 37.C 38.F 39.G 40.A第三部分 英语知识运用 (共两节,满分45分)完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)语篇解读 这是一篇夹叙夹议文。文章主要讲述了作者的父亲总是帮助别人,作者从中受到很大的影响和教育。 41.答案 B解析 worry 担忧;think 想,认为;talk 谈论;learn 学习。根据下文作者对父亲的描述可知,他想到了自己的父亲。故选B。42.答案 C解析 hardly 几乎不;basically 最基本地;absolutely 绝对地;finally 最后。根据下文的故事可知,作者认为父亲是最善良的人。故选C。43.答案 A解析 refuse 拒绝;receive 收到;abandon 抛弃;abuse 滥用。因为父亲是善良的,所以他从不拒绝帮助别人。故选A。44.答案 D解析 drive to开车去;stay in停留在;e from从……来;head for朝……。根据后面的“...to a church there.I always drove the car for him.”可知,作者的父亲是要去Shreveport,故选D。45.答案 D解析 虽然作者经常帮他开车去做礼拜,但是作者仍然记得其中的一件事情。上下文之间为转折关系,故选D。46.答案 D解析 field田地;street街道;side 方面;way道路。根据句中的“my dad saw a hitchhiker(搭便车的人)”可知,作者和父亲是在去Shreveport的途中。故选D。47.答案 B解析 gift礼物;lift搭便车;chance机会;sign迹象。根据下文可知,父亲让搭车人上车,准备载他一程。故选B。48.答案 A解析 attitude 态度;trip旅行;route路线;road 公路。根据句中的“At first the hitchhiker was hesitant(迟疑的)...”可知,当他知道“我们”在认真地听他讲话时,态度也就变了。故选A。49.答案 C解析 dark 黑的;sunny 阳光明媚的;cold 冷的;windy 有风的。根据句中的“get a lift in our warm car”可推断,外面很冷。故选C。50.答案 C解析 walk散步;escape逃脱;drive驾驶;fly飞。根据语境可知,当时他们一直在开车。故选C。51.答案 A解析 confront面对,对抗;find 找到;decide决定;cause 引起。根据下一句“Dad told him to keep his head up and said that would bee better for him soon.”可知,那个人当时面临很多困难。故选A。52.答案 D解析 something某事;anything任何事情;nothing什么也没有;everything每件事情。根据前文的“many difficulties”可知,选D。53.答案 B解析 turn转变;reach到达,(伸手)去够;look看;get得到。根据句中“into his pocket”可知,作者的父亲把手伸进衣袋里拿钱给他。故选B。54.答案 D解析 angry生气的;nervous紧张不安的;sad伤心的;grateful感激的。根据常识可知,那个人得到父亲的帮助后应该很感激。故选D。55.答案 B解析 give up放弃;pick up让人乘车,搭载;put up举起;set up建立。根据句中的“yet my dad did it every time he saw one”可知,这里指别人告诉作者永远不要让路人搭便车。故选B。56.答案 C解析 and 和;if 如果;though尽管;unless除非。根据空后的“he did not have much of his own”可知,前后两个分句表示让步关系,故选C。句意为:尽管父亲不是很有钱,他还是经常资助搭便车的人。57.答案 A解析 life 生活;business生意;adventure冒险;entertainment娱乐。根据下文可知,作者学到了父亲乐于助人的品质和生活的道理。故选A。58.答案 D解析 laughter笑;success成功;plaint抱怨;love爱。根据后文的“a lot of kindness”可知,只有在爱的环境中成长的人才会善待他人。故选D。59.答案 A解析 suffer受苦;travel旅行;play玩耍;study学习。有爱心的人会帮助遭受痛苦的人。故选A。60.答案 B解析 enjoy享受;change改变;risk冒险;share分享。根据句中的“kind act”和全文内容可知,一次简单的善行可能会改变某个人的一生。故选B。第II卷第三部分 英语知识运用(共两节,满分45分)第二节 语法填空(共10小题;每小题1.5分,满分15分)61.to answer 62.achievement 63.expressions 64.what 65.understanding66.widely 67.Chatting 68.in 69.gives 70.which第四部分 写作(共两节 满分35分)第一节 单词拼写(共4个小题; 每小题1分, 满分4分)71. contributed 72. delighted 73. optimistic 74. surroundings第二节 汉译英( 共 3 个小题;每小题3分, 满分6分)75. Only after she went home did she find her necklace was missing.76. He had his money stolen.77.Tom appeared, followed by four little dogs.第三节 书面表达(满分25分)参考范文:Good morning,everyone. I’m glad to be able to give a talk about the future life here. I think there will be more benefits than problems living in the future.If there is dirty air we will solve that by placing a cover over our hometown. In this way we can keep out all the dust and dirt. If it is too hot people will be provided with suits fitted with cooling systems. In that way they will keep cool all the time. As for the problem of the energy running out that we face today,it will be solved by using the energy from the sun to run all the electrical plants as well as cars. Luckily it will be endless clean energy!So I think that life in the future will be much better than it is now.That’s all. Thank you!听力材料Text 1W:There is a limit of three books for each person. Do you still want to have them?M:That’s fine. Thanks. I’ll be certain to return them on time.Text 2W:I hate writing term papers! It takes forever!M:You’re lucky. When I was young,we didn’t have puters. We used to write our papers on typewriters.Text 3W:I’m not feeling very well.M:Shall I go with you to see the doctor?W:I can go to the hospital myself. Would you please inform the teacher I won’t be able to e to his class today?M:No problem.Text 4W:So you finally listened to your wife’s demand and gave up smoking?M:It was my doctor’s advice. I was suffering from high blood pressure.Text 5M:I like Denmark.W:But we flew there last year. I prefer taking a ship to Greece for a change. Shall we go to a small village in the south?Look,what about this?M:Very nice,and it looks quiet.Text 6W:You look sick.M:I have a cold. In fact,this is the first cold I’ve had in years.W:Still,summer is the worst time of year to have a cold. But whatever you do,care about it.M:Well,I can’t very well stay in bed. Who would take care of the shop?And Tuesday is the best day for customers.W:But I should remind you that when you give a customer a haircut,your customer might catch a cold.M:Yeah. I’d like to pick up some medicine on the way to the bank.W:No hurry,Tom. The bank doesn’t open until 9:00 a.m.Text 7M:Hey,Mary,what are you doing?W:I’m taking a break and getting some sun.M:It must be nice to work at home.W:Sure it is. I get to make my own timetable. But it does get a little quiet sometimes. How’s your job going,Mike?M:I’m a little bored. I’m thinking about doing Web design at home. But I worry that if I work at home,it’ll be difficult to concentrate my attention.W:That’s not a big problem for me. Some days I don’t feel like working,but then I tell myself that writing is the job I love. If my book does well,I’ll be able to save some extra money. Then I can take a real break and go somewhere exciting.Text 8W:Hello. I’m calling about the apartment you advertised in the newspaper.M:Hello. What kind of apartment would you like to pick?W:I’m interested in a one-bedroom.M:I have one. When do you need to move in?W:Sometime around next week. What can you tell me about this apartment?M:Well,the rent is 650 a month. You pay electricity and water. Gas is included. Both the heat and the stove are gas. There is a TV set and you can surf the Internet if you have a puter. And you’ll get a parking space at no extra charge. And... that’s probably it.W:Sounds good. May I e over tomorrow to take a look?M:Sure. What time would you like to e?W:How about 10:00?M:Good.Text 9M:Did you see that programme on BBC1 last night?It was called 50 Places to Go before You Die.W:No. So,what was number 1?M:Number 1 was the Grand Canyon. Number 2 was the Great Barrier Reef,then Disney World was third...and I think the South Island in New Zealand was fourth.W:Was it?That’s where Rob and I are going on holiday!M:Lucky you!W:Yeah,we’re setting off on Saturday.M:How long are you going for?W:Two weeks.M:Nice. Where are you staying?W:We’re staying with friends for a week—they live in Christchurch. Then we’re going on a package cycling tour for three days.M:Cycling for three days?That sounds like hard work!W:Well,it’s not all cycling. Sometimes we’re driving to places in a tour bus and then cycling when we get there. What about you?M:I’m not going anywhere. But I’ve recorded that programme so I’ll watch it again instead!Text 10Hello,everyone. Today we’ll talk about American festivals. Like all nations,the United States has many festivals. The most famous must be Christmas,which is a Christian festival celebrated all over the world now. Besides,all Americans enjoy the national holidays of Thanksgiving,Independence Day and Labor Day. Thanksgiving,the fourth Thursday in November,celebrates the first harvest of the original European settlers back in 1621,and president Lincoln declared Thanksgiving a national holiday in 1863.Independence Day is the celebration of America’s independence from the British in 1776.Americans set off fireworks at outdoor picnics and barbecues so as to celebrate the event. Labor Day,the first Monday in September,honors the workers of the land. Like Independence Day,Labor Day is a time for outdoor picnics and barbecues,and it marks the end of the summer season. Celebrations of other nation’s historic days are quite mon in America. An example of one holiday is Cinco de Mayo. It celebrates Mexican independence from French in 1862.People hold parades and outdoor fairs in cities to show rich Mexican culture.