文档信息
上传用户 M     
文档格式 doc
上传时间 2020-01-07
文档价格 8 元
文档大小 89 KB
文档页数 20 页
相关文档推荐
doc 2019版高一英语寒假作业4实验班第一部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节  (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。Philadelphia offers a ton of attractions that are suitable for people of every age and here are some family—friendly attractions.Spruce Street Harbor ParkSpruce Street Harbor Park, one of the best urban beaches in America, is an outdoor heaven on the Delaware River waterfront. Visitors can relax in a hammock, play on the playgrounds, and play games like table tennis and giant chess. Don’t miss out on the park at night, when colorful LED lights hanging from treetops make the entire area bright.Blue Cross River RinkOffering ice skating in the winter and roller skating in the summer, Blue Cross River Rink creates a fun, outdoor experience for the whole family. Visitors can play on the nine-hole mini-golf course during the summer, and enjoy eats and drinks from the on-site(现场的)bar and restaurant all year round.Sesame PlaceBig Bird, Elmo and the other stars of Sesame Street e out and play at Sesame Place, the only theme park in the nation starring the popular TV show’s most lovable characters. A water park, interactive activities, parades, fireworks and shows add to the fun.Once Upon a Nation Storytelling BenchesOn summer days, uniformed and professional storytellers at 13 storytelling benches throughout Philadelphia’s Historic District entertain visitors with true, free, three-to-five minute tales about the colonial(殖民的)era as part of Once Upon a Nation. Children can pick up a Story Flag at any storytelling bench, and then collect a star from every storyteller on their journeys. Flags with all the stars can get free rides on the Parx Liberty Carousel at Franklin Square.21. Who would most probably go to Spruce Street Harbor Park?A. People who are fond of colorful lights.B. People who want to have a relaxing day.C. People who have a preference for skating.D. People who are interested in water activities.22. Which place would fans of Big Bird be interested in?A. Sesame Place.B. Blue Cross RiverRink.C. The Parx Liberty Carousel.D. Spruce Street Harbor Park.23. What can we know about Philadelphia Storytelling Benches?A. It can be visited all year round.B. It is available at a small charge.C. It is educational for children.D. It is aimed at serving the public.BIf you find yourself hitting the snooze button(闹钟延时按钮) every morning, don't blame yourself. Your work schedule could be to blame.Research now shows that, for many of us, our work schedules don't go with our natural body clocks—and experts are urging employers to take notice. Sleep is a “strategic resource” that most panies are ignoring. When work schedules are aligned with people's natural sleep patterns, they produce higher quality and more innovative work because they are more focused, less stressed and generally healthier. The opposite is also true—when employees are not getting enough sleep they are more likely to make major mistakes and suffer from workplace injuries.But it's not just about the amount of sleep you get. It's important that people recognize every living thing, from primitive bacteria to human beings, has a biologically determined internal body clock. This determines whether you are a night owl(夜猫子), an early bird or somewhere in the middle. We don't have any choice. “It's like feet,” said Till Roenneberg, a professor of chronobiology(生物钟学). “Some people are born with big feet and some with small feet, but most people are somewhere in the middle.”Many panies start the workday at 8 a.m. or 9 a.m., putting their work schedules in disagreement with their employees' body clock. This mismatch, along with the pressure to be productive and be available to respond to email or take calls at all hours of the day and night, means that many people suffer from what is called “social jet lag” .24.The underlined word “aligned” in Paragraph 2 means “________”.A. matched B. cooperatedC. conflicted D. shortened25.What does Till Roenneberg' s remark mean?A. The amount of sleep you get counts much.B. An early bird does better than a night owl.C. We are born to have a body clock.D. Most people have neither too big nor too small feet.26.If people suffer from “social jet lag”, they will ________.A. not be as clever as other peopleB. fail to finish their daily tasksC. fail to adjust their body clockD. act as if they were in the wrong time zone27.What is the best title for the passage?A. Body clock and good work habitsB. Late for work? Maybe not your faultC. How to improve your work efficiencyD. Urgent need to change your body clockCMaybe it has been the influence of the current scene: the hype(大肆宣传) among urban biking. Apparently, urban biking requires entirely different bikes than suburban biking does and therefore a Bike Design Project started where five design studio across five cities had to e up with a perfect urban bike. The winning bike will be manufactured (制造) for a limited run of 100 bikes and will be in stores next year. Industry, a Portland-based studio, came up with a very interesting bike: one that uses Bluetooth and handlebars that tell you when to stop or turn.Industry worked together with Ti Cycles to create a bike with 3D printed titanium frame. The bike is called Solid and can connect to a smart phone App: My Bike. This App alarms a user when a light needs replacement and if something gets wrong with one’s brakes. There is also software called Discover My City, which has a series of routes through Portland’s most trendy neighborhoods, with suggestions, about where to eat and shop.Nevertheless, the idea with cycling is that you need to focus on the road and not on your smart phone. This bike therefore uses integrated (整合的) feedback on handlebars. Those handlebars tell a user when to turn, as they will buzz(嗡嗡叫) when a turn appears. As you are getting closer, they will buzz more frequently. And then there is the possibility to control your light via built-in sensors and change gears(齿轮) by pressing an electronic button.Although the bicycle looks highly interesting and can be seen as a piece of art for the designing world, we don’t know if we would like our bike to have an automatic buzz when we are approaching a turn. On the other side, it could add some extra safety to traffic in general. Whether you like the bike or not, you have to admit the Portland-based studio brings the concept of urban biking to a whole new level.28. Paragraph 1 mainly talks about ____________.A. the equipment that a hand-made bike requiresB. the popularity of the winning bike in the urban areaC. the instruction of a newly bike in the future marketD. the difference between urban biking and suburban biking29. The 3D printed bike is special in the way ____________.A. it tells you where to go B. it connects the putersC. it limits the riding speed D. it goes into forest and mountains30. What is the author’s attitude(态度) to the newly bicycle?A. Favorable B. DoubtfulC. Pessimistic D. Objective31. The passage is likely to appear in ____________.A. a school textbook B. a TV advertisementC. an exhibition guide D. a newspaper reportDTrained dogs might just be the proof that they really are men’s best friends not only because they can fill laundry baskets, but because they can now use washing machines with just a simple bark.Thanks to the new washing machine —--- the ‘‘Woof to Wash”,a lot of people can benefit from the invention, which enables trained dogs to unlock the machine with a footpad and start it with a simple bark. A doggy footpad and a microphone system have been added, which can recognize a dog’s bark,which means that dogs are able to unlock the machine by pressing the pad with their paw, pull a rope with their mouth to open the machine, and close the machine again with their nose, before starting the washer by barking.Dr. John Middleton is a great inventor. The disabled owners who are blind or have autism (孤独症)problems or learning difficulties, can’t use the present-day washing machines. So he thought there’s a lot of demand for the new washing machines to make things easier. Then he saw a video from the charity Support Dogs, where a dog makes the bed and loads the washing machine. He was pletely blown away by the video at that moment. He was inspired that he could invent a machine which the dog could operate. Mr. Middleton said, “I’m happy I saw the video. A normal washing machine can be very challenging, so the single program machine is very helpful. But a lot of people also have speech problems, so a voice-activated machine is handy. ’’The Support Dogs charity was set up in 1992. Dogs are trained here using voice mands and hand signals, so that they can help their owners fetch post, turn on light switches, open doors, assist in dressing and undressing, as well as do a plete laundry cycle. It has trained over 200 dogs to date throughout the country and relies fully on volunteer donations.We hope the new washing machine can help more people. And we sincerely wele the sponsorship of any type of business which is kindly willing to help. If you would like to sponsor, please contact us!32. What do we know about the “Woof to Wash” machine?A. It enables smart dogs to have a bath by themselves.B. It enables trained dogs to do the washing with a bark.C. It enables untrained dogs to bee popular pets at home.D. It enables dogs to be trained in the Support Dogs at home.33. Who would benefit a lot from the new invention?A. Disabled dog owners.B. Dog trainers.C. Famous inventors.D. The Support Dogs charity.34. What can we infer from the underlined sentence in Paragraph 3?A. Mr. Middleton once got hurt by the dog in the video.B. Mr. Middleton wanted to have a similar dog in the video.C. Mr. Middleton was deeply impressed by the video.D. Mr. Middleton wanted to make the same video.35. What is the author’s purpose in writing the text?A. To help protect animals.B. To prove dogs useful.C. To collect suggestions.D. To attract sponsorship.第二节(共5小题;每小题2分,满分10 分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。For the love of readingThe importance of nurturing (培养) young children as readers has bee more and more apparent. ____36____Read aloud.A six-year study found reading aloud to children every day puts them almost a year ahead of children who do not receive daily read-alouds. It is a way to bathe children in the power of the written words. Using texts above the children’s levels gives them the chance to hear high-level vocabulary and absorb plex language structures. ___37___Encourage close reading from the youngest age.We can do this by asking them questions. Use picture book illustrations to strike up deeper questions and conversations. Ask questions you don’t know the answers to so that children will be able to answer in ways that reflect their own ideas.___38___Entering the world of stories and knowledge should feel like an exciting discovery process. Create visual ways to track the journey. From a reading minute tracker to a “words we learned” or “our big ideas” chart, we can use these visuals to pause for “hip hip hooray (欢呼)” moments.Honor each child’s unique identity.Children bee great readers by finding connections as they read. ___39___“I notice you like books where animals are the main characters.” “I notice you like books where girls are strong characters.” Even the youngest child will begin to recognize that each person’s reading choices matter.____40____ A child who sees reading as a lifelong, constant panion is more likely to have a lifetime of success.A. Make the journey a celebration.B. Hand them a pen when it is necessary.C. All in all, young children can read early and should be reading all year.D. Name what you notice about why a child is drawn to a text.E. Here are four ways to help your child bee a reader.F. The child builds the knowledge that is necessary for being a reader.G. Reading aloud below their levels also allows them to relax and enjoy beloved texts.第二部分 英语知识运用 (共两节,满分45分)第一节:完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D )中,选出可以填入空白处的最佳选项。I was out for my usual morning run and found myself in the late-summer heat, thirsty. If only I had taken a___41___bottle. After I stopped under a bridge to shelter myself from the sun for a moment of___42___, I saw two young,___43___men standing next to their sleeping bags. One smiled and gently___44___his hand as if he were about to say hello, but he didn’t say a word. He wasn’t asking for___45___. I smiled and raised my hand, too.As I started back on my___46___, I thought about how much we all___47___to connect with other people. At that moment, this homeless man seemed to want to connect with someone else___48___he wanted food or money.We have all had___49___of feeling separate and lonely. I once felt lonely being in a relationship that____50____an emotional connection. Feeling separated doesn’t have anything to do with being alone,____51____is about the human desire to feel____52____by being seen and valued by another person.We all____53____from connection. That homeless man affected my day. After meeting him, I felt more grateful and it made me____54____all that I have. He made me feel concerned for him. I had the choice to move toward____55____or connection. Separation is looking at the homeless person and focusing on how____56____he looks. Connection is understanding that he influenced my day by____57____to me. I can____58____times in my life when, like him, I was in a situation I had never expected. There have been times when I felt down, and times when I needed someone to____59____what he was doing and say hello to me.Pay attention today and notice whether you tend to move toward separation or toward connection. If your tendency is to spend time alone,_ ___60____saying “yes” to invitations. Practice moving toward rather than away from people.41. A. wine B. water C. glass D. metal42. A. peace B. joy C. shade D. breath43. A. handsome B. homeless C. disabled D. tall44. A. took B. dropped C. crossed D. raised45. A. anything B. nothing C. everything D. all46. A. wandering B. walking C. running D. hiking47. A. need B. have C. try D. seek48. A. other than B. less than C. rather than D. better than49. A. expectations B. purposes C. experiences D. worries50. A. lacked B. contained C. enjoyed D. valued51. A. or B. and C. so D. but52. A. amazed B. connected C. amused D. entertained53. A. benefit B. recover C. suffer D. e54. A. lose B. question C. recognize D. appreciate55. A. ignorance B. separation C. depression D. desperation56. A. kind B. neat C. unhappy D. unclean57. A. reaching out B. giving in C. turning D. replying58. A. forget about B. keep up with C. reflect on D. return to59. A. continue B. acplish C. handle D. stop60. A. keep B. practice C. deny D. imagine第二节(共10小题:每小题1.5分,满分15分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。Beijing opera or Peking opera is a form of Chinese opera ___61___( bine ) music, vocal performances, dance and so on. It ___62___ (arise) in the late 18th century and became ___63___ (full) developed and recognized by the mid-19th century. The form was extremely popular in ___64___ Qing Dynasty court and has e to be regarded as one of the ___65___ (culture) treasures of China. Major performance troupes (剧团,戏班子)are based in Beijing and Tianjin in the north, and Shanghai in the south. Also ___66___ (preserve) in Taiwan, the art form is still of great importance to people there.___67___ (perform) of Peking opera use the skills of speech, song, dance, and bat in movements that are symbolic and suggestive. Above all else, the skill of performers ___68___ (evaluate) according to the beauty of their movements. The music of Beijing opera can be divided ___69___ the Xipi and Erhuang styles. The repertoire (全部曲目)of Beijing opera includes over 1,400 works, ___70___ characters are based on Chinese history, folklore, and, increasingly, contemporary life.第三节 单句语法填空71. Geography also _________________ (起作用) making dialects.72. By the 1600’s Shakespeare was able to _____________(使用) a wider vocabulary than ever before.73. Once we have _____________(下定决心),nothing can change it.74. After the earthquake, the whole city lay ___________(破败不堪).75. His friend has ______________(患病) ill health for some years.76. Nowadays lots of young people prefer (start) their own business 62. 77.She went on a tour around the world after (毕业) from college.rather than find a job.78. (determine) to be a straight A student, he worked very hard.79. Eric is such a (rely) person that we can share our secrets with him.80. The (injure) in the car accident have been taken to hospital.写作(共两节,满分35分)第一节 短文改错(共10小题,每小题1分,满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下短文。短文中共有10处错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单间的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线(\)划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。After school, as usual, I went back home. On the bus, I find a woman with a cute baby standing besides me and having difficulty holding on to the grab pole. In spite my own exhaustion, I rose from my seat and gave them away without hesitation to her and the baby. She thanked me several times sincerely, that made me feel extremely proud. I was realized my little favor could real make a difference to a person who was badly in need of it. Arrived home, I almost forgot my tiredness. I was lost in happy because I did a little for a stranger and I gained a lot.第二节:书面表达(满分25分)假定你是李华, 你校外教对中国文化很感兴趣。请写封邮件邀请他一起参加为庆祝传统文化日(Chinese Traditional Cultural Day)而举行的城市图书馆(The City Library)的活动。内容包括:1.时间和地点;2.活动介绍:中国餐桌礼仪讲座;使用筷子(chopsticks)比赛;京剧表演等。参考词汇:国粹:the quintessence of Chinese culture注意:1.词数100左右可以适当增加细节,以使行文连贯。要求:以习字的标准把范文抄写一遍。【答案】Dear Mr. Brown,I’m Li Hua. I’m writing to share a piece of good news with you.The City Library will celebrate Chinese Traditional Cultural Day this Saturday in the lecture hall. The celebration will start at 8:30 a.m. and last the whole day. In the morning, there is a lecture about Chinese table manners. After that you can take part in the Chopstick-use Contest and I’m sure you will have a lot of fun. What’s more, you can watch a Peking Opera show in the afternoon, which is often considered the quintessence of Chinese culture.I know you’re interested in Chinese culture, so why not join us and have a good time? Looking forward to your reply.Yours truly,Li Hua河北安平中学实验部高一年级英语学科寒假作业答案2019年2月3日第一部分第一节 阅读理解 (共两节,满分40)A篇【解析】本文是一则广告,介绍了美国费城的四个旅游景点Spruce Street Harbor Park、Blue Cross River Rink、Sesame Place、Once Upon a Nation Storytelling Benches的活动信息。【21题详解】细节理解题。根据第二段第二句“Visitors can relax in a hammock, play on the playgrounds, and play games like table tennis and giant chess.”可知游客可以在Spruce Street Harbor Park中参加各种活动,得以充分的休息放松。故B项正确。【22题详解】细节理解题。根据第四段第一句Big Bird, Elmo and the other stars of Sesame Street e out and play at Sesame Place, the only theme park in the nation starring the popular TV show’s most lovable characters可知Big Bird,Elmo等明星会在Sesame Place演出,这些明星的歌迷会对Sesame Place感兴趣。故A项正确。【23题详解】推理判断题。根据最后一段第一句“On summer days, uniformed and professional storytellers at 13 storytelling benches throughout Philadelphia’s Historic District entertain visitors with true, free, three-to-five minute tales about the colonial(殖民的)era as part of Once Upon a Nation.”可知在Philadelphia Storytelling Benches中一些职业讲故事的人会讲一些关于殖民时期的故事,对于孩子们来说这是有教育意义的事情,对他们有一定的教育作用。故C项正确。B篇 24【解析】当工作时间和人体的自然睡眠模式一致时,他们可以更高效、更富有创造性地工作,因为这时的人们更专注,压力更小,健康状态更好。25【解析】Roenneberg用脚来打比方,说生物钟就像脚一样,一些人生来脚大,一些人生来脚小,大部分人不大不小,这些都是天生的,无法改变的。26【解析】有社会时差反应的人,就感觉跟平时坐飞机有时差是一样的,生物钟和太阳钟不协调。27【解析】我们平时大多是早上8点或9点开始工作,研究表明,这个工作时间和我们的自然生物钟可能是不同步的,所以工作效率不高,早上不想起床,不能怪员工。C篇 本文是一篇说明文,文章向你推荐一款新型的自行车。【28题详解】段落大意题。根据第一段中Apparently, urban biking requires entirely different bikes than suburban biking does and therefore a Bike Design Project started where five design studio across five cities had to e up with a perfect urban bike.可知,第一段主要讲的是在未来市场上新自行车的用法说明。故选C。【29题详解】推理判断题。根据第二段中There is also software called Discover My City, which has a series of routes through Portland’s most trendy neighborhoods, with suggestions, about where to eat and shop.可知,3D打印的自行车很特别,它告诉你该去哪里。故选A。【30题详解】推理判断题。根据最后一段最后一句Whether you like the bike or not, you have to admit the Portland-based studio brings the concept of urban biking to a whole new level.可知,作者对新自行车持“客观的”态度。故选D。【31题详解】推理判断题。根据文章大意所以这篇文章不可能来自a school textbook;再根据文章内容和篇幅不可能来自a TV advertisement和 an exhibition guide,所以它最有可能来自a newspaper report。故选D。【点睛】整合全文(段)信息进行推断。做推理题时,有时需要在弄懂全文意思的基础上,整合与题目相关的有用信息,综合起来去推理判断,确定最佳结论。本文第3小题,众观全文,再根据最后一段最后一句Whether you like the bike or not, you have to admit the Portland-based studio brings the concept of urban biking to a whole new level.可知,作者对新自行车持“客观的”态度。D篇作者通过讲述有关the ‘‘Woof to Wash”的信息,希望能吸引更多的赞助。【32题详解】细节理解题。根据第二段第一句Thanks to the new washing machine—the ‘‘Woof to Wash”,a lot of people can benefit from the invention, which enables trained dogs to unlock the machine with a footpad (脚垫)and start it with a simple bark.可知,“Woof to Wash” 能让训练有素的狗狗用狗叫洗衣服。故选B。【33题详解】推理判断题。根据第三段中Dr. John Middleton is a great inventor. The disabled owners who are blind or have autism (孤独症)problems or learning difficulties, can’t use the present-day washing machines. So he thought there’s a lot of demand for the new washing machines to make things easier.可知,残疾狗主人会从这项新发明中获益良多。故选A。【34题详解】推理判断题。根据划线词后面的内容He was inspired that he could invent a machine which the dog could operate. Mr. Middleton said, “I’m happy I saw the video. A normal washing machine can be very challenging,---,可推知划线部分的意思是“这段视频给Mr. Middleton留下了深刻印象。”故选C。【35题详解】目的意图题。根据最后一段We hope the new washing machine can help more people. And we sincerely wele the sponsorship of any type of business which is kindly willing to help. If you would like to sponsor, please contact us!可知,作者写这篇文章是为了吸引赞助。故选D。第二节 七选五【答案】36. E 37. G 38. A 39. D 40. C这是一篇说明文。文章的作者给出了四种方法,来帮助培养你的孩子成为一个阅读者。【36题详解】下文的四个标题分别是:Read aloud、Encourage close reading from the youngest age、Make the journey a celebration和Honor each child’s unique identity.可知,该空引出下文,E选项“有四种方法帮助你的孩子成为一个阅读者”切题,故选E。【37题详解】该段标题是Read aloud,意思是“大声阅读”,上文Using texts above the children’s levels gives them the chance to hear high-level vocabulary and absorb plex language structures.意思是“使用超出孩子水平的课文可以给他们听到高级词汇和理解复杂语言结构的机会”,该空与上文相呼应,G选项“大声阅读低于他们水平的课文可以让他们放松和享受”切题,above与below相对,故选G。【38题详解】根据这一段内容Entering the world of stories and knowledge should feel like an exciting discovery process. Create visual ways to track the journey. From a reading minute tracker to a “words we learned” or “our big ideas” chart, we can use these visuals to pause for “hip hip hooray (欢呼)” moments.这一段落主要讲了把读书的旅程设计成一场发现之旅,最后是庆祝时刻,故选A。【39题详解】下文“I notice you like books where animals are the main characters.” “I notice you like books where girls are strong characters.”说了要注意到孩子会被什么样类型的书所吸引,D选项“说出你注意到的为什么一个孩子会被一篇文章所吸引”切题,故选D。【40题详解】下文A child who sees reading as a lifelong, constant panion is more likely to have a lifetime of success.说一个把阅读看作是终身不变的伙伴的孩子更可能会拥有一辈子的成功,该空与下文相呼应,C选项“总而言之,幼儿应该早阅读,应该全年阅读”切题,故选C。第二部分完型【答案】41. B 42. C 43. B 44. D 45. A 46. C 47. A 48. C 49. C 50. A 51. D 52. B 53. A 54. D 55. B 56. D 57. A 58. C 59. D 60. B【解析】这是一篇夹叙夹议文。本文讲述了作者在炎热的夏日早起晨跑时,在桥下遇到一位乐观的流浪汉,那位无家可归的人教会我们,不管世事如何变迁,善良的内心,阳光待人的生活态度不能变,一个简单的微笑,就能轻易地拉近人与人之间的距离。41. 考查名词词义辨析。A. wine酒;B. water水;C. glass玻璃;D. metal金属。我像往常一样,早起晨跑,结果发现自己被夏末的热浪热得够呛,真希望当时带了一瓶水喝。故选B。42. 考查名词词义辨析。A. peace和平;B. joy快乐;C. shade阴凉;D. breath呼吸。根据I was out for my usual morning run and found myself in the late-summer heat得知,炎热的天气晨跑的“我”跑到一座桥下,为了在桥下的阴影处乘一会凉,故选C。43. 考查形容词词义辨析。A. handsome帅气的;B. homeless无家可归的;C. disabled残疾的;D. tall高的。根据their sleeping bags和下文中的this homeless man得知,作者看见两个无家可归的男人站在睡袋旁。故选B。44. 考查动词词义辨析。A. took带走;B. dropped掉下;C. crossed穿过;D. raised抬起。根据as if he were about to say hello以及下文的I smiled and raised my hand, too.得知,一个人微笑着轻轻举起手,好像在说“你好”,却一个字也没说。故选D。45. 考查代词词义辨析。A. anything任何事;B. nothing没有事;C. everything一切事;D. all所有的。他没有要求任何东西。“我”微笑着和他做了同样的动作。故选A。46. 考查动词词义辨析。A. wandering闲逛;B. walking散步;C. running跑步;D. hiking 远足。根据句首的I was out for my usual morning run得知,这是说当作者开始继续跑步时。故选C。47. 考查动词词义辨析。A. need需要;B. have拥有;C. try尝试;D. seek寻求。“我”意识到我们是多么渴望与别人建立关系。need to do表示需要做……,故选A。48. 考查介词短语词义辨析。A. other than除了;B. less than少于;C. rather than而不是;D. better than更好。根据this homeless man seemed to want to connect with someone else得知,在那一刻,比起他想要的食物或钱,这个无家可归的人似乎更想要人与人间的联系。故选C。49. 考查名词词义辨析。A. expectations期望;B. purposes目标;C. experiences经历;D. worries担忧。根据I once felt lonely得知,作者认为我们都有过孤独的经历。故选C。50. 考查动词词义辨析。A. lacked缺少;B. contained包含;C. enjoyed享受;D. valued有价值。根据I once felt lonely得知,“我”曾在一段没有情感联系的关系中感受过孤独。故选A。51. 考查连词词义辨析。A. or否则;B. and并且;C. so因此;D. but但是。根据Feeling separated doesn’t have anything to do with得知,孤独感的产生与是否孑然一身或是否与人在一起并没有任何关系——但是它关乎的是人类对人际关系的渴望。故选D。52. 考查形容词词义辨析。A. amazed惊叹的;B. connected联系;C. amused搞笑的;D. entertained娱乐。根据by being seen and valued by another person.得知,它关乎的是人类对人际关系的渴望,那种被人看见并珍视的感觉。故选B。53. 考查动词词义辨析。A. benefit益处;B. recover恢复;C. suffer遭受;D. e 到来。根据I felt more grateful得知,我们都会从与人交流中受益。那位无家可归的人影响了我的一天。故选A。54. 考查动词词义辨析。A. lose失去;B. question质问;C. recognize识别;D. appreciate感激。根据I felt more grateful得知,遇到他后,我感到更为感恩,感激我所拥有的一切。故选D。55. 考查名词词义辨析。A. ignorance忽略;B. separation分离;C. depression沮丧;D. desperation绝望。我们总可以选择是拒人于千里之外还是接纳别人。故选B。56. 考查形容词词义辨析。A. kind好心的;B. neat干净的,整洁的;C. unhappy不高兴的;D. unclean不干净的。拒人于千里之外,就是看到无家可归的人时只注意到他看起来是多么凌乱。故选D。57. 考查动词短语词义辨析。A. reaching out伸出;B. giving in屈服;C. turning转弯;D. replying依赖。Connection is understanding that he influenced my day而接纳他,则是是承认他通过主动接触我而影响了我的一天。故选A。58. 考查动词短语词义辨析。A. forget about忘记;B. keep up with保持一致;C. reflect on反思;D. return to返回。故我能回想起自己生命中与他一样的时刻,像这样处于一个我从未预料到的情况之中:支离破碎、彷徨无助;选C。59. 考查动词词义辨析。A. continue继续;B. acplish完成;C. handle处理;D. stop停止。需要有人为我停下脚步,故选D。60. 考查动词词义辨析。A. keep保持;B. practice练习;C. deny否认;D. imagine 想像。注意今天你是倾向于走向分隔还是连接。如果你是倾向于独处,你要练习对邀请说“是”。练习走向人群而不是远离人们。故选B。第二节 语法填空【答案】61. bining 62. arose 63. fully 64. the 65. cultural66. preserved 67. Performers 68. is evaluated 69. into 70. whose/where【解析】本文介绍了中国戏曲的一种形式---京剧,它结合了音乐、有声表演、哑剧表演、舞蹈、杂技多种表演形式,是一种中华文化瑰宝。【61题详解】考查非谓语动词。句意:京剧,是一种结合了音乐、有声表演、哑剧表演、舞蹈、杂技多种表演形式的中国戏剧。根据谓语动词is以及前后没有连词,可以判断第二次出现的动词用非谓语形式。京剧和结合是主动关系,故填bining。【62题详解】考查动词时态。句意:它出现于18世纪后期,在19世纪中期得到了充分的发展和认同,根据时间判断用一般过去时。故填arose。【63题详解】考查副词。句意:它出现于18世纪后期,在19世纪中期得到了充分的发展和认同,副词修饰动词。故填fully。【64题详解】考查冠词。句意:这种形式的表演在清代宫廷里非常受欢迎,而且渐渐地开始被认为是一种中华文化瑰宝,朝代是专有名词,它前面要用定冠词表示特指。故填the。【65题详解】考查形容词。句意:这种形式的表演渐渐地开始被认为是一种中华文化瑰宝。形容词修饰名词。故填cultural。【66题详解】考查非谓语动词。句意:京剧在台湾被保留,台湾人非常重视这种艺术形式,根据逗号得知动词用非谓语形式,前后主语一致,艺术形式和保留是被动关系,故填preserved。【67题详解】考查名词。句意:京剧表演人们在表演中使用的说、唱、舞蹈、杂技,是非常有象征性、暗示性的,根据use得知主语要用复数名词,故填Performers。【68题详解】考查动词时态语态。句意:最重要的是,京剧表演人的表演技巧是依靠表演身段来评判的,主语“技巧”和谓语“评判”是被动关系。故填is evaluated。【69题详解】考查介词。句意:京剧的两个主要曲调是西皮和二黄,根据短语divide…into,得知“被分为”be divided into,故填into。【70题详解】考查定语从句关系词。句意:京剧传统剧目多达1400个,其中的角色是基于中国历史、民俗越来越多的是来源于当代生活,先行词是works作品,在定语从句中做character的定语,也可以理解为抽象的地点。故填whose/where。第三节 单句语法填空71. plays a part in 72. make use of /make the most of 73. made up our minds74. in ruins 75. suffered from 76.to start 77. graduating78. Determined 79. reliable 80. injured第三部分【答案】1.find改为found 2.besides改为beside 3.spite后加of 4.them改为it 5.that改为which 6. 删除was 7.real改为really 8.Arrived改为Arriving 9. happy改为happiness10. and改为but【分析】本文是一篇记叙文,作者在下班回家的公交车上把自己的座位让给了一个带着孩子的女士,他自己感觉非常幸福,因为真正的幸福在于帮助他人。【详解】第一处:考查时态。句意:在公交车上我看见一个带个一个可爱婴儿的女士站在我的旁边,很困难地抓住扶手杆。根据前句“went…”可知本文叙述过去发生的事情,本句也应该使用过去时,所以要把find改为found。第二处:考查介词。句意:在公交车上我看见一个带个一个可爱婴儿的女士站在我的旁边,很困难地抓住扶手杆。介词besides意为“除…之外”,而本句中应该使用beside表示“她站在我的旁边”,所以要把besides改为beside。第三处:考查固定短语。句意:尽管我也很疲惫,但我还是毫不犹豫地站了起来把我的位置让给她和孩子。介词短语in spite of尽管,表示上下文的转折关系,所以要在spite后加of。第四处:考查代词。句意:尽管我也很疲惫,但我还是毫不犹豫地站了起来把我的位置让给她和孩子。句中使用代词it指代前面提及的单数可数名词my seat,而them要指代复数可数名词,所以要把them改为it。第五处:考查定语从句。句意:她多次真诚地感谢我,这让我感觉特别自豪。关系代词that不能引导非限制性定语从句,本句中应该使用which指代前面一句话的内容,引导定语从句并在句中充当主语。所以要把that改为which。第六处:考查语态。句意:我意识到小小的善意真地会给迫切需要它的人来到很大的影响。主语I与动词realize构成主动关系,而不是被动关系,所以要把was删除掉。第七处:考查副词。句意:我意识到小小的善意真地会给迫切需要它的人来到很大的影响。副词通常在句中做状语修饰形容词、副词、动词或者整个句子,而形容词通常做表语或定语;本句中使用副词做状语修饰动词短语make a difference。所以要把real改为really。第八处:考查分词做状语。句意:到家的时候,我几乎忘记了劳累。动词arrive与主语I构成主动关系,用现在分词arriving home做时间状语;而arrived是过去分词,表示被动或已经完成,与句意不符。所以要把Arrived改为Arriving。第九处:考查名词。句意:我沉浸在幸福中因为我帮助了一位陌生人但是我自己却得到了很多。句中介词in的后面要接名词或动名词做宾语,而happy是形容词。所以要把happy改为happiness。第十处:考查连词。句意:我沉浸在幸福中因为我帮助了一位陌生人但是我自己却得到了很多。根据句意可知上下文之间是转折关系,要用but连接上下文。所以要把and改为but。